Pradžia

Mokymai

Mokymai

Projektas „„Žemės ūkio veikla užsiimančių asmenų kompetencijų tobulinimas”

Nr. 14PM-KK-21-1-08471-PR001

Mokymo kursų „ Vaisių, uogų, daržovių bei vaistinių ir prieskoninių augalų perdirbimas –alternatyvi veikla kaimo vietovėse"

(trukmė 16  ak.val. kodas 296072005)

PROGRAMA

Renginio organizatorius: Všį Vytauto Didžiojo Universitetas Žemės ūkio akademija

Laikas: 09.00  - 16.00 val. Lazdijų švietimo centras, Seinų g. 1, LT- 67113 Lazdijai

Lektoriai: Prof. Živilė Tarasevičienė, Doc. Aurelija Paulauskienė

Atsakingas asmuo: Jurgita Karkazienė, +37068100603

Data

Užsiėmimų laikas

Temų pavadinimas

 

1 diena

 

09:00-10.30

Fermentacijos proceso panaudojimas įvairių maisto produktų ir gėrimų gamybai (raugintos daržovės, vaisiai ir jų gaminiai, vaistiniai ir prieskoniniai augalai, fermentuoti gėrimai).

2

10.30 -10.40

Kavos pertrauka

 

10.40–12.30

Praktinis darbas. Sudaryti skirtingų, fermentuotų produktų gamybos schemas (pagal pasirinktas žaliavas), apibūdinti gamybos procesą ir numatyti rizikos veiksnius.

2

12.45–13.15

Pietūs

 

13.00 -14.20

Pasterizuotų ir sterilizuotų vaisių ir daržovių produktų gamyba.

2

14.20-14.30

Kavos pertrauka

 
 

14.30-16.00

Praktinis darbas. Sukurti pasterizuotų ir sterilizuotų produktų receptūras, derinant netradicines žaliavas bei prieskonius.

2

Data

Užsiėmimų laikas

Temų pavadinimas

 

2 diena

 

09:00-10.30

Praktinis darbas. Sukurti pasterizuotų ir sterilizuotų produktų receptūras, derinant netradicines žaliavas bei prieskonius

Perdirbtų ekologiškų, perėjimo prie ekologinės gamybos laikotarpio ir įprastų (neekologiškų) maisto produktų gamybą ir ženklinimą reglamentuojantys teisės aktai

3

10.30 -10.40

Kavos pertrauka

 

10.40–12.30

Vaisių, uogų, daržovių, vaistinių ir prieskoninių augalų bei jų produktų džiovinimo technologijos. Praktinis darbas. Parinkti tinkamą džiovinimo technologiją  ir džiovinimo režimą skirtingos rūšies bei kokybės žaliavoms

2

12.45–13.15

Pietūs

 

13.00 -14.20

Inovatyvių maisto produktų perdirbimo technologijų apžvalga

1

14.20-14.30

Kavos pertrauka

 
 

14.30-16.00

Baigiamasis žinių vertinimas – testas,  mokymo metu atliktų praktinių darbų aptarimas

1

Informacija atnaujinta 2023-01-31 11:32