Mokymai

Projektas „„Žemės ūkio veikla užsiimančių asmenų kompetencijų tobulinimas”
Nr. 14PM-KK-21-1-08471-PR001
Mokymo kursų „ Vaisių, uogų, daržovių bei vaistinių ir prieskoninių augalų perdirbimas –alternatyvi veikla kaimo vietovėse"
(trukmė 16 ak.val. kodas 296072005)
PROGRAMA
Renginio organizatorius: Všį Vytauto Didžiojo Universitetas Žemės ūkio akademija
Laikas: 09.00 - 16.00 val. Lazdijų švietimo centras, Seinų g. 1, LT- 67113 Lazdijai
Lektoriai: Prof. Živilė Tarasevičienė, Doc. Aurelija Paulauskienė
Atsakingas asmuo: Jurgita Karkazienė, +37068100603
Data |
Užsiėmimų laikas |
Temų pavadinimas |
|
1 diena |
|||
09:00-10.30 |
Fermentacijos proceso panaudojimas įvairių maisto produktų ir gėrimų gamybai (raugintos daržovės, vaisiai ir jų gaminiai, vaistiniai ir prieskoniniai augalai, fermentuoti gėrimai). |
2 |
|
10.30 -10.40 |
Kavos pertrauka |
||
10.40–12.30 |
Praktinis darbas. Sudaryti skirtingų, fermentuotų produktų gamybos schemas (pagal pasirinktas žaliavas), apibūdinti gamybos procesą ir numatyti rizikos veiksnius. |
2 |
|
12.45–13.15 |
Pietūs |
||
13.00 -14.20 |
Pasterizuotų ir sterilizuotų vaisių ir daržovių produktų gamyba. |
2 |
|
14.20-14.30 |
Kavos pertrauka |
||
14.30-16.00 |
Praktinis darbas. Sukurti pasterizuotų ir sterilizuotų produktų receptūras, derinant netradicines žaliavas bei prieskonius. |
2 |
Data |
Užsiėmimų laikas |
Temų pavadinimas |
|
2 diena |
|||
09:00-10.30 |
Praktinis darbas. Sukurti pasterizuotų ir sterilizuotų produktų receptūras, derinant netradicines žaliavas bei prieskonius Perdirbtų ekologiškų, perėjimo prie ekologinės gamybos laikotarpio ir įprastų (neekologiškų) maisto produktų gamybą ir ženklinimą reglamentuojantys teisės aktai |
3 |
|
10.30 -10.40 |
Kavos pertrauka |
||
10.40–12.30 |
Vaisių, uogų, daržovių, vaistinių ir prieskoninių augalų bei jų produktų džiovinimo technologijos. Praktinis darbas. Parinkti tinkamą džiovinimo technologiją ir džiovinimo režimą skirtingos rūšies bei kokybės žaliavoms |
2 |
|
12.45–13.15 |
Pietūs |
||
13.00 -14.20 |
Inovatyvių maisto produktų perdirbimo technologijų apžvalga |
1 |
|
14.20-14.30 |
Kavos pertrauka |
||
14.30-16.00 |
Baigiamasis žinių vertinimas – testas, mokymo metu atliktų praktinių darbų aptarimas |
1 |
Informacija atnaujinta 2023-01-31 11:32